וואטסאפ

אפליקציית השיחות וואטסאפ (WhatsApp) זכתה לאחרונה לעדכון חידוש חשוב: אפשרות לחסום את הצירוף האוטומטי לקבוצות. התכונה החדשה אמורה להגיע בהדרגה לכלל המשתמשים, הן בגרסת האנדרואיד של האפליקציה והן בגרסת iOS, בטווח הימים הקרובים – כך שזהו זמן טוב להכיר אותה וללמוד כיצד משתמשים בה.

את הגדרות הפרטיות לקבוצות אפשר למצוא בתוך תפריט ההגדרות (Settings) של וואטסאפ, תחת ״חשבון״ (Accounts), ״פרטיות״ (Privacy) ולבסוף קבוצות (Groups). כאן ניתן לבחור בין שלוש אפשרויות שונות. האפשרות Anyone תשאיר את המצב כפי שהיה, עם הצטרפות אוטומטית לכל קבוצה מיד עם קבלת ההזמנה אליה.

האפשרות "אנשי הקשר שלי" (My Contacts) תאפשר לחברים המופיעים ברשימת אנשי הקשר לצרף לקבוצה אותה הם מנהלים באופן אוטומטי, בעוד שהזמנה מכל אדם אחר תחייב הסכמה מפורשת קודם לכן. האפשרות "אף אחד" (Nobody) היא המחמירה ביותר – אף קבוצה לא תוכל לצרף את המשתמש באופן אוטומטי, ויידרש אישור מפורש להזמנה בכל מקרה (התעלמות מההזמנה כמותה כדחייתה).