החשש מפני אובדן הפרטיות ברשת הוא לא דבר חדש, אך מדי פעם עולה לכותרות הנושא הזה, כמו שקרה לאחרונה בפרשת פייסבוק (Facebook) האחרונה בה החברה אוספת נתונים אישיים ומשתפת אותם עם חברות פרטיות. אמנם לא נוכל למנוע מענקיות הטכנולוגיה לאסוף עלינו מידע, אך נוכל לשלוט טוב יותר במקורות איסוף המידע. כך תעשו זאת.

מחזיקים במכשיר אפל? כך תנהלו את הרשאות הגישה של האפליקציות

אפליקציות רבות מתבססות על גישה למידע המאוחסן במכשיר שלכם ולעיתים גם מבקשות הרשאה לשימוש במצלמה, במיקרופון או בחיישן ה-GPS. תוכלו לקבוע אלו אפליקציות תקבלנה גישה לכל דבר: לחצו על הגדרות > פרטיות. שם תוצגנה קטגוריות של המידע הרגיש שבמכשיר. בלחיצה על כל אחת מהן תראו אלו אפליקציות קיבלו גישה אליהן.

גם באנדרואיד ניתן לנהל את הרשאות הגישה

אך מבנה התפריטים תלוי ביצרן המכשיר. בסמסונג (Samsung), לדוגמה, עשו זאת באמצעות כניסה לתפריט ההגדרות > יישומים > לחצו על שם היישום > הרשאות. שם תראו את רשימת כל המידע אליו האפליקציה מנסה לגשת ותחליטו, באמצעות כיבוי או הפעלת המתג, אם אתם מעניקים את הגישה או שלא.

במחשב האישי: כך תקבעו את הרשאות הגישה בווינדוס 10

לחיצה על תפריט התחל > הגדרות > פרטיות תפתח בצד המסך תפריט הכולל את היכולות השונות של המחשב: גישה למיקום, לאנשי הקשר, למצלמה, למיקרופון ועוד. בכניסה לכל אפשרות תוכלו לצפות ברשימה של האפליקציות המבקשות גישה למידע ואם הרשאה זו פעילה.

קרא עוד:  בקר המשחק של Stadia יעבוד באופן אלחוטי רק מול Chromecast Ultra

כאן תוכלו לראות איזה מידע הצטבר עליכם בחשבון מייקרוספט (Microsoft) ולנהל את הפרטיות שלכם שם.

Image result for windows 10 privacy settings

אלו אפליקציות קיבלו גישה לחשבון הגוגל שלכם?

אמנם שום דבר לא ישנה את העובדה שגוגל (Google) יודעת עלינו כמעט הכל: מהאתרים בהם אנו גולשים, דרך מיקומנו ועד תכתובות הדואר האלקטרוני שלנו. כדי לצמצם את אפשרויות הנזק בדליפת מידע שכזה כדאי להבין לאלו אפליקציות אנו מעניקים גישה לחשבון הגוגל שלנו. עשו זו לפי ההנחיות הבאות.

כיצד דואגים שפייסבוק לא תחלק את המידע שלנו לאפליקציות אחרות?

למרות שהחברה עלתה לאחרונה לכותרות בנושא, נראה שישנן דרכים לצמצם פגיעה עתידית בפרטיות שלנו ולדאוג שהמידע שאנחנו חולקים עם פייסבוק (Facebook) לא ישותף גם עם אפליקציות אחרות. עשו זאת באמצעות כניסה לכרטיסיית אפליקציות בתפריט ההגדרות. עם כל אחת האפליקציות תוכלו לקבוע איזה מידע ישותף.