משתמשי Google Photos, שירות התמונות החדש-ישן של גוגל (Google), יוכלו בקרוב “לפנות מקום” במכשיר על ידי מחיקת התמונות המקומיות.

עם התקנת הגרסה החדשה שתגיע בקרוב לאנדרואיד ו-iOS, גוגל תציע למשתמשים שגיבו והעלו את התמונות או הסרטונים שלהם באמצעות השירות למחוק את כל הקבצים שנשארו במכשיר, אך לא באופן ידני, אלא באופן אוטומטי מיד לאחר כל העלאה של תמונה. כך, אחד מזללני המקום הכי גדולים באחסון האישי שבטלפון יתפנו לטובת שימוש אחר שימצא לנכון על ידי המשתמש.

למעשה, עד כה האפשרות הייתה קיימת באופן פחות גלוי בהגדרות האפליקציה שכונה “bulk delete”, ובגרסה החדשה גוגל תיזום את השאלה האם להפעיל את האפשרות “Free Up Space” בעת שהאחסון בטלפון הולך ואוזל ותציג את נפח המקום שיתפנה וכמות הקבצים שתימחק. כמובן, אין חשש כי ימחקו תמונות שלא הועלו לשירות.

עוד תוספת קטנה לשירות, היא היכולת להפעיל דחיסה של התמונות שלנו לכל אלו שכבר הועלו, כלומר אם עד כה העלנו תמונה בגודל מלא ללא דחיסה ושנמוך האיכות, כעת בגרסת הרשת (Web) יהיה ניתן לבחור את התמונות שאנו מעוניינים לדחוס וכך לחסוך מקום בענן.

העדכון מופץ אט אט למכשירים התומכים והן לגרסת הרשת, אולם לעת עתה האפשרות למחיקה לא תופיע אצל משתמשי iOS, כך שאלו יאלצו למחוק את התמונות באופן ידני.

 

שתף:
-פרסומת-
העורך הראשי ומנהל האתר. איש חומרה שנולד עם מברג ביד ומקום לכרטיס הרחבה. בעל תואר ראשון במדעי הטכנולוגיה ומעריץ מושבע של גאדג'טים מאז שהמציאו את המסך (גם לא מגע). מעביר את זמנו עם מוצר שזה עתה יצא לבין זה שייצא, חי את הרשת ואף פעם לא שוכח שטכנולוגיה טובה היא פרי מחשבתם של אנשים טובים.