עניין הפרטיות בעולם האינטרנטי תופס חלק לא קטן מדאגתנו בזמן שאנו גולשים, משתפים דבר מה עם חברים וחולקים חוויות. אנחנו מודעים כי יש לכך השלכות, ולמרות שהגדרנו את הרשאות הצפייה “רק לחברים”, אנחנו לא יכולים לומר כי אכן התמונות והפרטים שלנו לא יתגלגלו למקום שלא רצינו.

אחרי שהחלטנו למחוק מידע אישי מפרופיל הפייסבוק כמו תמונה או סטטוס, אנחנו מניחים כי היא נמחקה ואינה קיימת יותר. נכון? לא נכון. אתר Ars Technica מצא גם לאחר שנמחקו תמונות מפרופיל אישי, הם היו נגישות חודשים ושנים לאחר מכן וקיימות עדיין בענן. הקישורים לתמונות פעלו כאילו לא נמחקו כלל וזאת כאשר המשתמש לא מודע לכך. בבדיקה שערכו מצאו כי תמונה ממאי 2008 שנמחקה, נמצאה באותו הקישור גם ב-2009 ו-2010, למרות ששוב ושוב המשתמש ניסה למחוק את התמונה וקיבל אישור על כך.

פייסבוק מצהירים במדיניות שלהם כי המידע שנמחק יכול להישאר זמין עוד כחודש, ובאחסון הגיבוי עד 90 יום, דבר שאינו תואם את הממצאים של Ars Technica שמצאו כי התמונות קיימות בשירות ה-CDN (שירות Caching).

תגובתם של פייסבוק הייתה תמציתית ומבטיחה כי תמונות יימחקו לאחר 45 יום שהמשתמש ביצע את המחיקה. לדבריהם, מדובר באחוזים בודדים של תמונות שנשארו בשרתים ומערכת התמונות תשודרג בחודשיים הקרובים שתבטיחה שדבר זה לא יחזור על עצמנו. ואנחנו אומרים: האמנם?

-פרסומת-
העורך הראשי ומנהל האתר. איש חומרה שנולד עם מברג ביד ומקום לכרטיס הרחבה. בעל תואר ראשון במדעי הטכנולוגיה ומעריץ מושבע של גאדג'טים מאז שהמציאו את המסך (גם לא מגע). מעביר את זמנו עם מוצר שזה עתה יצא לבין זה שייצא, חי את הרשת ואף פעם לא שוכח שטכנולוגיה טובה היא פרי מחשבתם של אנשים טובים.