יש אנשים שלעולם לא מפסיקים לעבוד: האיש שהמציא את סוללת הליתיום-יון, שבה משתמשים ברוב המחשבים הניידים והטלפונים כיום, הוא כבר בן 94 אבל עדיין ממשיך לנסות לשנות את העולם. פרופסור ג’ון בי גודאינף (כן, באופן אירוני, שם המשפחה שלו הוא “מספיק טוב”) הכריז כי פיתח סוללה בטכנולוגיה חדשה, קטנה יותר וחסכונית באנרגיה שהיא גם בטוחה יותר.

גודאינף והצוות שלו באוניברסיטת אוסטין שבטקסס השתמשו במוליכים מזכוכית במקום בנוזל, כפי שקיים כיום בסוללות הליתיום. התוצאה היא שבמהלך השימוש בסוללה, לא נוצרים כלל חומרי לוואי בתהליך הכימי בתוך הסוללה אשר יכול ליצור קצר ולגרום לשריפה או פיצוץ. בנוסף, הזכוכית מאפשרת לסוללה לפעול גם בטמפרטורות נמוכות במיוחד (עד 20- מעלות צלזיוס) וכן נפחה קטן בהרבה בהשוואה לסוללות הקיימות.

מעבר לכך, הצוות הצליח להחליף את הליתיום שבתוך הסוללה בנתרן זול, מה שאומר שהסוללות החדשות הרבה יותר ידידותיות לסביבה. ואם כל זה לא מספיק, גודאינף וחבריו טוענים כי את הסוללה החדשה אפשר להטעין בתוך דקות ספורות במקום שעות שלמות, וכי הן מחזיקות מעמד ביותר מחזורי טעינה מלאים. הצוות כרגע עובד במלוא המרץ כדי לבחון את הסוללה החדשה במכוניות אלקטרוניות ובמכשירים חשמליים שאוגרים אנרגיה, אבל יתכן כי בקרוב תוצג הסוללה לשימוש ציבורי – ושוב תשנה את החיים של כולנו לטובה.