סוכנות הידיעות AP חשפה בתחקיר שאותו פרסמה השבוע כי גם כאשר המשתמש בוחר לכבות באופן מפורש את תכונת ״היסטוריית המיקום״ (Location History) באפליקציית הניווט של גוגל (Google), ממשיכה החברה לערוך רישום מדוקדק של מיקומו כאשר הוא מבצע פעולות בשירותים אחרים של החברה, כגון חיפוש, איתור כתובות ואפילו בדיקת מזג האוויר. בכדי למנוע לחלוטין מגוגל לעקוב אחר המשתמשים, נדרש כיבוי של תכונה נוספת – דבר שאותו החברה אינה טורחת להסביר באופן מפורש בעמוד ההגדרות.

בעוד שגוגל טוענת כי המידע אודות מיקום נאסף בכדי לשפר את רמת השירות שהיא מציעה, סבורים מומחי אבטחה כי מדובר בסוג של הטעיה. ״אם אתה מאפשר למשתמש לכבות משהו שנקרא היסטוריית מיקום, ההגדרה הזו צריכה לכבות כל דבר שקשור לכך״ טוען ג׳ונתן מאייר, חוקר מדעי המחשב באוניברסיטת פרינסטון שהתראיין לתחקיר. 

התכונה הנוספת שאותה יש לכבות בכדי למנוע לגמרי מגוגל לשמור היסטוריה של מיקומי המשתמש היא ״פעילות ברשת ובאפליקציות״ (Web & App Activity). במערכת ההפעלה אנדרואיד אפשר למצוא אותה בתוך אפליקציית ההגדרות, תחת האפשרות גוגל (Google), חשבון גוגל (Google Account) ולבסוף מידע והתאמה אישית (Data & Personaliztion). במחשבים ומכשירי iOS יש ללחוץ על סמל הפרופיל מצד ימין למעלה בעמוד הבית של גוגל, לבחור באפשרות חשבון גוגל (Google Account), מידע אישי ופרטיות (Personal info & privacy) ולבסוף הפעילות שלי (My Activity).

יש לשים לב כי לאחר כיבוי שתי התכונות, תפגע באופן משמעותי הפונקציונליות של כמה משירותי גוגל: לדוגמא, לא ניתן יהיה עוד להציג את מזג האוויר העדכני לפי מיקום, ובאפליקציית הניווט לא יוצגו מיקומים אחרונים או מועדפים באופן אוטומטי.