אמש (ה') עדכנה אפליקציית המסרים WhatsApp (וואטסאפ) את מדיניות הפרטיות שלה בפעם הראשונה מאז שנרכשה על ידי פייסבוק (Facebook) בשנת 2014. השינוי נוגע בעיקר לשיתוף הפעולה בין החברות ובאופן יותר ספציפי, פייסבוק מתכננת לעשות שימוש בנתונים שנאספו דרך WhatsApp על מנת לשפר את הפרסום הממוקד בפייסבוק.

מעתה, יחלוק שירות המסרים כמות מוגבלת של נתוני משתמש עם הרשת החברתית, כגון מספר הטלפון איתו נרשמנו לשירות כדי להצליב בין המשתמש שלנו ברשת החברתית לוואטסאפ. פייסבוק טוענת כי שיתוף המידע בין שתי הפלטפורמות יאפשר לחברה למקד פרסומות באופן יעיל יותר, להציע הצעות לחברים טובות יותר, וכמו כן גם יעזור להילחם בהודעות זבל (ספאם).

בכל מקרה, התכניות של פייסבוק יכולות ללכת הרבה יותר רחוק. החברה הצהירה כי היא מחפשת דרכים בהם עסקים יוכלו ליצור קשר עם לקוחותיהם בעזרת וואטסאפ. כך לדוגמה יוכלו הבנקים להזהיר את לקוחותיהם מעסקת הונאה חדשה שהתבצעה זה עתה בכרטיס האשראי, או שחברות התעופה יוכלו לעדכן במידה והטיסה תתעכב. כמובן שישנם חששות כי עסקים ישתמשו באפשרות זו לצורך שליחת הודעות זבל.

וואטסאפ מבטיחה כי היא לא תמכור או תשתף את מספר הטלפון לחברות פרסום. אם בכל זאת הדבר לא נשמע לכם, בחברה אומרים כי ניתן יהיה לבחור האם לאפשר את שיתוף המידע, על ידי בחירה ידנית בהסכם החדש שיופץ בקרוב לכל המשתמשים. יש לשים לב לא לאשר את ההסכם, אלא ללחוץ על "קרא עוד" ושם להסיר את סימון השיתוף.

 

 

  • לפייסבוק יש כבר את מספר הטלפון שלי…. שיהנו…

  • ‫אביאסף פנש‬‎

    אם עשיתי כבר אישור יש דרך לבטל?

    • ‫אביאסף פנש‬‎

      מצאתי, יש אפשרות לבטל, אבל אחרי זה אין אפשרות להחזיר בחזרה…

    • רפאל סבן

      ניתן לבטל את האישור. עליך להיכנס להגדרות, חשבון ותוריד את ה-V.