התראה בזיהוי חיבור של משתמש בטלפון

במסגרת הצעדים שגוגל (Google) נוקטת לשיפור האבטחה והפרטיות של משתמשיה, הודיעה היום החברה על דרך חדשה באופן שבו היא תיידע משתמשים על פעילות בחשבון גוגל שלהם.

עד היום, כאשר משתמש מסוים התחבר לחשבון במכשיר חדש, בין אם מדובר בסלולרי, טאבלט או דפדפן אינטרנט במחשב נייח, קיבלו המשתמשים אימייל שמתריע על כך שמישהו התחבר ממכשיר חדש ולא ידוע. כעת, לפחות עבור משתמשי אנדרואיד, האימייל הזה יוחלף בהתראה שתתקבל ישירות למכשיר.

הסיבה לשינוי לפי גוגל היא שמשתמשים ישימו לב פי פי ארבע מאשר לאימייל, שלעיתים היה מגיע לתיקיות ספאם והיה קל להתעלם ממנו. תוכנות מייל רבות אף היו חוסמות הודעות אוטומטיות כך שהמשתמש לא היה שם לב אליהן ולעיתים מפספס בעיית אבטחה חמורה בחשבון שלו.

ההתראה שתתקבל מעתה באנדרואיד תכיל פרטים כמו סוג המכשיר בו נעשה שימוש, כתובת ה-IP והזמן המדויק בו התבצעה ההתחברות לחשבון. אם משהו שם נראה לכם חשוד, תוכלו לסמן את ההתראה בדגל ואז לעקוב אחר הצעדים המומלצים של גוגל לאבטוח החשבון. העדכון יופץ לכלל משתמשי אנדרואיד בשבועות הקרובים.

אנחנו רק שואלים: האם גוגל רומזת למשהו בכך שבצילום מסך המיקום הוא בתל-אביב?

Android notifications new device account

שתף:
-פרסומת-
מאמין שכל מי שרוצה לדעת עליו משהו כבר גיגל אותו מזמן, זו בכל זאת המאה ה-21. אגב, הוא לא הרופא ולא קשור לשלמה.